Nieuwsbrief Dutch Health Network – IT GIET OAN – januari 2013

Beste Dutch Health Network leden en overige belangstellenden,

1) IT GIET OAN
2) Vacature van de maand
3) Flinke belangstelling voor DHN evenementen
4) Kennisdeling loont. Wie volgt ?
5) Slideshare; upgrade hiermee jouw LinkedIn profiel
6) LinkedIn tips van de maand

40000

Ga naar overzicht met DHN Communities

1)  IT GIET OAN

De kop is eraf! Januari is al flink gevorderd, en na de feestdagen is voor iedereen het ‘normale’ leven weer op gang gekomen. Helaas zijn door vuurwerk de afgelopen jaarwisseling 21 volwassen- en 2 kinderogen blind geworden. Zorginstellingen hebben hun handen hieraan vol gehad. Even wordt hier een politieke discussies over gevoerd, maar na drie weken heeft niemand hier nog oog voor! Het schaatsen en andere ijspret staan nu volop in de aandacht, en de zorginstellingen kunnen wederom hun borst nat maken vanwege ongevallen op en door het ijs. Vanaf deze plek dan ook een extra pluim voor alle verzorgers, artsen, hulpverleners en vrijwilligers welke zich in dit soort piekperiodes extra moeten inzetten om erger leed te voorkomen.

Dutch Health Network groeit als kool. Maar liefst 40.000 volgers kunnen dit unieke netwerk dagelijks raadplegen. DHN is met 40 Accounts aanwezig op de Social Media platformen LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, YouTube en Slideshare.

Zet zelf op LinkedIn via de button Discussies ook eens een vraag of stelling neer, of maak een enquête met vijf vragen of meningen. Lees hiervoor wel altijd even de groepsregels op LinkedIn of op de website http://dutchhealthnetwork.nl/Reglement

2) Vacature van de maand

Manager Kennis & Behandelcentrum (KBC) bij Zorgspectrum Het Zand te Zwolle

Voor nadere informatie over deze vacature: http://bit.ly/DHNPabasManagerKBC

Steeds meer medewerkers in dienst van Zorg- en Welzijnsinstellingen plaatsen hun vacatures op de LinkedIn groepen van Dutch Health Network in de rubriek Vacaturediscussies. Een prima zaak. Ter voorkoming van “Spam” van voornamelijk Amerikaanse recruiters, is er altijd sprake van enige wachttijd, totdat een van de moderators het bericht hebben goedgekeurd.

Wil je extra aandacht voor jouw vacature(s) als Zorg-/Welzijnsinstelling of Werving- en Selectiebureau? Schakel hiervoor dan Dutch Health Network in als Mediapartner door een mail te sturen naar partners@dutchhealthnetwork.nl.

3) Flinke belangstelling voor evenementen

Leuk dat de oproepen voor de informatiemiddag bij Herbergier in Tilburg en de roundtable van Rapid Circle zoveel reacties hebben opgeleverd (maar liefst 900 hits op de websites). Als je dit wilt kun je jouw evenement, opleiding, vacature, product of dienst natuurlijk ook door Dutch Health Network op haar websites en Social Media platformen laten promoten. Voor nadere informatie zie http://bit.ly/DHNservices.

4) Kennisdeling loont. Wie volgt?

Succesvol georganiseerde roundtable van Rapid Circle over het doelmatig inzetten van een Sociaal Intranet waarbij de zorgmedewerker en cliënt/patiënt centraat staat!

Afgelopen vrijdag 18 januari werd door Rapid Circle op een historische locatie in Amsterdam een succesvolle ronde tafelsessie voor de Zorg en Welzijn georganiseerd welke ik heb bijgewoond. Het was erg leuk om te ervaren dat er wel degelijk koplopers in de zorg en welzijnssector zijn welke belangeloos hun ervaringen en leermomenten met anderen over het slim inzetten van ICT technologie willen delen. Op enthousiaste wijze werden onder leiding van gastheer Wilco Turnhout de nodige gebruiks- en projectervaringen uitgewisseld door vertegenwoordigers van de Zorg- en Welzijnsinstellingen: Florence, HVO Querido, Spirit, Careyn, Vincent van Gogh, GGZ InGeest en Reinaerde. Techniek is altijd ondersteunend, maar onontbeerlijk om vooral de mensen in het zorgveld aan de zorg- of welzijnsorganisatie te binden, waarbij de communicatievorm en het soort elektronisch hulpmiddel (mobiele telefoon, tablet, laptop of personal computer) niet meer mag uitmaken.

Lezing door Koos Groenewoud

Via Dutch Health Network hebben ruim honderd DHN leden eind vorig jaar het boek “Authentieke leiders, Echte Leiders” voordelig aangeschaft. Koos Groenewoud geeft nu ook lezingen aan Zorg- en Welzijnsinstellingen over leiderschap. Zo kom je als organisatie of team snel, met humor doorspekt en doelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, het Servant-Leadership (Dienend-Leiderschap), de impact van de nieuwe media op Leiderschap, The War For Talent en Talentmanagement? Meer informatie hierover op https://dutchhealthnetwork.wordpress.com/boeken/

Twitter voor en door bestuurders

Voor bestuurders, managers en hun beleidsadviseurs is het nog makkelijker geworden om direct met elkaar te communiceren. Dit kan via Twitter op http://twitter.com/zorgbestuurders.

Bekijk verder op LinkedIn de mogelijkheden van de 20 sub-groepen en stel vast bij welke geleding je wenst aan te sluiten. Zie: http://bit.ly/subgroepen.

5) Slideshare; upgrade hiermee jouw LinkedIn profiel

Slideshare is een social media platform waarop je bijvoorbeeld tekstdocumenten, powerpoint presentaties, afbeeldingen en videos (betaalde versie) kunt delen. Het is gratis en is te koppelen aan je LinkedIn profiel. Als je een nieuw item upload zien, mits je dit wilt natuurlijk, gelijk aan al jouw volgers op LinkedIn en/of Facebook dat je iets hebt toegevoegd. DHN kun je op Slideshare volgen via http://www.slideshare.net/robbergers.

6) LinkedIn tip

Bij een te versturen bericht vanaf je LinkedIn bedrijfsprofiel kun je nu ook eenvoudig documentbestanden of afbeeldingen toevoegen. Hiermee kun je je bijvoorbeeld als zorg- of welzijnsinstelling of bedrijf nog beter profileren. Zie het voorbeeld op http://bit.ly/DHNSERVICES

En verder als laatste tip:

Share/Deel Dutch Health Network viA LinkedIn aan jouw connecties. Gebruik daarvoor de link: http://linkd.in/Share_DHN Je hoeft alleen maar de namen in te typen van jouw LinkedIn connecties. Het werkt vrij simpel.

Bedankt alvast voor jouw steun.

Met vriendelijke groet,

Rob Bergers (http://linkedin.com/in/robbergers)

NB: Volg Dutch Health Network natuurlijk  ook actief op LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, YouTube en Slideshare. Zie onderstaande links. Velen zijn je al voorgegaan. Klik maar op de button en je gaat direct naar het betreffende social media platform.

linkedin  Facebook icon  Twitter icon  Google icon  Pinterest icon  YouTube  Slideshare icon

Over Dutch Health Network Services

Dutch Health Network Services kan als mediapartner worden ingeschakeld voor evenementen, vacatures, opleidingen, boeken, lezingen en product- of bedrijfspromoties.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuwsbrieven en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s