Kennisdeling: “Smaakontwikkeling kind start al in de baarmoeder”. Zie 6e NutriTorial !

Nutri smaak 2

Emeritus hoogleraar en kinderarts dr. Hugo Heymans: “Herhaald aanbieden is de sleutel tot ontwikkeling van smaak”

Vanaf 4 maanden kan gestart worden met aanbieden van vaster voedsel. Kinderen moeten 5 tot 10 keer met een nieuwe smaak of structuur in contact komen voordat ze het herkennen en waarderen. Hierbij geldt: jong geleerd is oud gedaan. De basis voor smaakontwikkeling wordt echter al gelegd in de baarmoeder. Hier komt het kind via het vruchtwater in contact met sporen van het voedsel van de moeder.

Bekijk de 6e NutriTorial “Smaakontwikkeling kind start al in de baarmoeder” (http://bit.ly/DHNnutritorial6). Inloggen is niet nodig.

Smaakontwikkeling

“Wat je leert als klein kind heeft effect voor de ontwikkeling op langere termijn”, aldus dr. Heymans. Vanaf 4 maanden kan gestart worden met introductie van vaster voeding. Hierdoor is er voldoende tijd om het kind geleidelijk te laten wennen aan nieuwe smaken en structuren. Smaken waar je als zuigeling kennis mee maakt, blijk je op latere leeftijd beter te accepteren. Dit gaat niet vanzelf. Kinderen moeten 5 tot 10 keer met een voedingsmiddel in contact komen voordat ze een nieuwe structuur of smaak gaan waarderen. Het advies aan ouders is om geen stampij te maken, maar een kind zonder dwang en spelenderwijs te leren eten. Zo kan een kind ervaren dat eten een gezellige en sociale ervaring is.

Zwangerschap

Smaakontwikkeling start al tijdens de zwangerschap. Vanaf het eerste zwangerschapstrimester zijn er smaakpapillen zichtbaar en start de ontwikkeling van smaak. Via het vruchtwater komt het kind namelijk dagelijks in contact met sporen uit de voeding van de moeder. Toch heeft ieder kind bij geboorte de voorkeur voor zoet en zout en een natuurlijke afkeer van bitter en zuur.

De 6e NutriTorial “Smaakontwikkeling kind start al in de baarmoeder” kun je bekijken via de link: http://bit.ly/DHNnutritorial6). Inloggen is niet nodig.

_________________________________________________________

MEDIASERVICES

Voor een mediacampagne voor jouw vacature, opleiding, evenement, product of dienst kun je natuurlijk altijd gerust Dutch Health Network Services inschakelen. Voor nadere informatie kan een mail gestuurd worden naar informatie@dutchhealthnetwork.nl of raadpleeg de website www.dutchhealthnetwork.nl

En volg het Dutch Health Network ook actief op onderstaande Social Media platformen ( klik op betreffende icoon):

linkedin  Facebook icon  Twitter icon  Google icon  Pinterest icon  YouTube  Slideshare icon

Over Dutch Health Network Services

Dutch Health Network Services kan als mediapartner worden ingeschakeld voor evenementen, vacatures, opleidingen, boeken, lezingen en product- of bedrijfspromoties.
Dit bericht werd geplaatst in Promotie product of bedrijf en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s