Promoties

i-like-it-icon

Promoties door Dutch Health Network voor producten en diensten van instellingen en bedrijven

Actuele promoties

 1. NutriTorial 7 “Samenstelling Borstvoeding”
 2. Gratis download digitaal Magazine “Het beste van In voor zorg! 2012”
 3. NutriTorial 6 “Smaakontwikkeling kind start al in de baarmoeder”
 4. Geef je op voor “The Green Quest”
 5. NutriTorial 5 “Voedingsbehoeften zwangeren”
 6. Zorgondernemer worden in een Thomashuis?
 7. NutriTorial 4 “Zo eet een baby”!

__________________________________________________________

Borstvoeding NutriTorial 7 

1) NutriTorial 7 “Samenstelling Borstvoeding”

Emeritus hoogleraar en kinderarts dr. Hugo Heymans: “breast is best”

Borstvoeding bevat alles wat een baby nodig heeft. De samenstelling verandert gedurende de lactatieperiode, binnen een voeding en is afhankelijk van het geslacht van het kind. Zo is borstvoeding altijd perfect afgestemd op de voedingsbehoeften. In deze NutriTorial vertelt dr. Heymans over de unieke eigenschappen van borstvoeding.

Bekijk de preview van de 7e NutriTorial “Samenstelling Borstvoeding” (http://bit.ly/DHNnutritorial7). Inloggen is niet nodig.

Breast is Best

“Voeding in de eerste levensfase bepaalt de gezondheid in de rest van je leven: ongelofelijk belangrijk!” Borstvoeding is het beste wat een moeder haar kind kan geven: het heeft de ideale samenstelling, helpt bij de ontwikkeling van het maag- darmkanaal, beschermt het kind en zorgt voor een bijzondere relatie tussen moeder en kind. Het is belangrijk om dit tijdens de zwangerschap aan moeders uit te leggen, zonder hen een schuldgevoel aan te praten. “Flesvoeding heeft daarnaast de laatste jaren een grote ontwikkeling ondergaan. De voedingen van tegenwoordig zijn zo samengesteld dat ze eigenlijk al voor een deel de belangrijke voordelen van borstvoeding imiteren en zijn daarom ‘second best’” aldus dr. Heymans.

De 7e NutriTorial “Samenstelling Borstvoeding” kun je bekijken via de link: http://bit.ly/DHNnutritorial7).

NB Vanwege wettelijke bepalingen is voor het kijken van de volledige NutriTorial inloggen na registratie vereist.

Met deze link kun je de door Dutch Health Network gepromote NutriTorials bekijken: http://bit.ly/NutriTorialsDHN.

__________________________________________________________

Invoorzorg magazine 2012

2) Gratis download digitaal Magazine “Het beste van In voor zorg! 2012”

Goede voorbeelden uit de langdurige zorg moeten gedeeld worden!

Daarom heeft In voor zorg! nu enkele van de vele mooie praktijkverhalen gebundeld in een digitaal magazine. Download het magazine gratis via de website van In voor zorg! via: http://bit.ly/InvoorzorgDHN1.

In voor zorg! is er voor bestuurders, professionals en medewerkers van zorgorganisaties, overheden en regelgevende instanties die zich bezighouden met langdurige zorg, zoals: verpleging en verzorging, gehandicaptenzorg en thuiszorg.

In dit magazine:

 • Verhalen van In voor zorg-deelnemers
 • Handige downloads van tools en praktijkvoorbeelden
 • Geleerde lessen uit de bijeenkomsten van In voor zorg!
 • En meer!

Download het magazine als PDF document gratis en direct via de website van In voor zorg! via: http://bit.ly/InvoorzorgDHN2. Geen inlogcode nodig.

__________________________________________________________

 

Nutri smaak 2

3) NutriTorial 6 “Smaakontwikkeling kind start al in de baarmoeder”

Emeritus hoogleraar en kinderarts dr. Hugo Heymans: “Herhaald aanbieden is de sleutel tot ontwikkeling van smaak”

Vanaf 4 maanden kan gestart worden met aanbieden van vaster voedsel. Kinderen moeten 5 tot 10 keer met een nieuwe smaak of structuur in contact komen voordat ze het herkennen en waarderen. Hierbij geldt: jong geleerd is oud gedaan. De basis voor smaakontwikkeling wordt echter al gelegd in de baarmoeder. Hier komt het kind via het vruchtwater in contact met sporen van het voedsel van de moeder.

Bekijk de 6e NutriTorial “Smaakontwikkeling kind start al in de baarmoeder” (http://bit.ly/DHNnutritorial6). Inloggen is niet nodig.

Smaakontwikkeling

“Wat je leert als klein kind heeft effect voor de ontwikkeling op langere termijn”, aldus dr. Heymans. Vanaf 4 maanden kan gestart worden met introductie van vaster voeding. Hierdoor is er voldoende tijd om het kind geleidelijk te laten wennen aan nieuwe smaken en structuren. Smaken waar je als zuigeling kennis mee maakt, blijk je op latere leeftijd beter te accepteren. Dit gaat niet vanzelf. Kinderen moeten 5 tot 10 keer met een voedingsmiddel in contact komen voordat ze een nieuwe structuur of smaak gaan waarderen. Het advies aan ouders is om geen stampij te maken, maar een kind zonder dwang en spelenderwijs te leren eten. Zo kan een kind ervaren dat eten een gezellige en sociale ervaring is.

Zwangerschap

Smaakontwikkeling start al tijdens de zwangerschap. Vanaf het eerste zwangerschapstrimester zijn er smaakpapillen zichtbaar en start de ontwikkeling van smaak. Via het vruchtwater komt het kind namelijk dagelijks in contact met sporen uit de voeding van de moeder. Toch heeft ieder kind bij geboorte de voorkeur voor zoet en zout en een natuurlijke afkeer van bitter en zuur.

De 6e NutriTorial “Smaakontwikkeling kind start al in de baarmoeder” kun je bekijken via de link: http://bit.ly/DHNnutritorial6). Inloggen is niet nodig.

__________________________________________________________

GREENQUEST LOGO

4) Geef je op voor The Green Quest ?

Meld jouw bedrijf of instelling aan via Twitter (@TheGreenQuest), LinkedIn of via e-mail mailto:thegreenquest@fd.nlvoor een onafhankelijke duurzaamheidscan.

Eerste missie The Green Quest

De samenwerking met het St. Elisabeth Ziekenhuis is de eerste missie van The Green Quest, een initiatief van Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio in samenwerking met Cofely en GDF SUEZ Energie Nederland. Er komen in eerste instantie drie missies met aan het einde van de reeks een grote bijeenkomst om best practices met soortgelijke instellingen en bedrijven. Zie http://bit.ly/TheGreenQuest.

Een team van experts op het gebied van duurzaam ondernemen maakt op verzoek van jouw bedrijf of instelling een onafhankelijke duurzaamheidscan.

Samenstelling The Green Team

Het onafhankelijke expertteam van The Green Quest bestaat uit Wubbo Ockels, Marjan Minnesma (directeur Urgenda), Jan van Betten (oprichter Nudge), Marieke van der Werf (MW Adviesgroep), Maurits Groen (MGMC bv), Ralien Bekkers (VN jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling) en Mark Beumer (hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven.nl).

Ga voor meer informatie over The Green Quest naar de website via http://bit.ly/TheGreenQuest.

__________________________________________________________

0-13weken

5) NutriTorial 5 ‘Voedingsbehoeften zwangeren”

Emeritus hoogleraar en kinderarts dr. Hugo Heymans: “Goed gevoed zijn tijdens de zwangerschap is ongelofelijk belangrijk”

Zwangeren volgen voedingsadviezen lang niet altijd op. Slecht 40% neemt de aanbevolen hoeveelheid foliumzuur en 45% suppleert de voorgeschreven vitamine D. Dit is zorgwekkend. Want de voedingstoestand van de moeder tijdens de zwangerschap is medebepalend voor de gezondheid van het kind op latere leeftijd.

Bekijk de vijfde NutriTorial ‘Voedingsbehoeften zwangeren’ (http://bit.ly/DHNnutritorial5). Inloggen is niet nodig.

Tekort

Het is tijdens de zwangerschap ontzettend belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Van foliumzuur is bekend dat suppletie 4 weken voor en 8 weken tijdens de zwangerschap de kans op een kind met een neurale buis defect met 50-60% vermindert. Ook van vitamine D tekort zijn gezondheidsconsequenties op het ongeboren kind bekend, zoals voorhoogde kans op infecties. Toch heeft 5-10% van de vrouwen in Nederland een tekort aan vitamine D. Bij vrouwen met een donkere huidskleur is dit zelfs 50%. Dit brengt onnodige risico’s met zich mee.

Advies

Het is dus van groot belang dat zwangere vrouwen tijdig begrijpbare voedingsadviezen krijgen van medische- en gezondheidsprofessionals. De preconceptie poli, zoals in Rotterdam, is volgens dr. Hugo Heymans dan ook een fantastisch idee. “Want preconceptioneel begonnen is meer dan het halve werk voor de gezondheid van het kind”.

Welk onderwerp wil jij terugzien in een NutriTorial? Stuur jouw idee naar scholing@nutricia.com. De eerste vijf reacties winnen het boek Mensenkinderen! van Steven Pont. Ook maak je kans om bij de opnames van de NutriTorials aanwezig te zijn.

De vijfde NutriTorial ‘Voedingsbehoeften zwangeren’ kun je bekijken via de link: http://bit.ly/DHNnutritorial5). Inloggen is niet nodig.

__________________________________________________________

THOMAShuis1

6) Zorgondernemer worden in een Thomashuis?

Goede zorg voor mensen met een verstandelijke beperking draait om liefde en aandacht geven. In een Thomashuis heb je daar als zorgondernemer alle ruimte voor. Bureaucratie kennen ze er niet.

Een Thomashuis is een kleinschalige woonvorm voor acht volwassenen met een verstandelijke beperking. Het huis wordt geleid door twee ‘zorgondernemers’: een echtpaar of samenwonend stel die er ook wonen en de bewoners begeleiden en verzorgen. Zij runnen het Thomashuis als een bedrijf. De essentie van het zorgondernemerschap is dat zij zelf invulling kunnen geven aan de zorg. Hun eigen creativiteit, kennis en ervaring worden zo optimaal benut. Er zijn anno 2013 al meer dan 100 Thomashuizen in Nederland, waarvan een aantal in oprichting. En dit aantal groeit nog steeds. Om deze nieuwe vestigingen te kunnen openen, of bestaande Thomashuizen over te nemen, worden daarom doorlopend nieuwe zorgondernemers gezocht.

De Thomashuizen zijn bedoeld om aan zoveel mogelijk mensen een kwalitatief hoogwaardig thuis te bieden. Om nieuwe vestigingen te kunnen openen, of bestaande Thomashuizen over te nemen, worden daarom doorlopend nieuwe zorgondernemers gezocht.

Kleinschalig en persoonlijk

Thomashuizen zijn gevestigd in meestal karakteristieke woonhuizen, monumentale panden of woonboerderijen, gelegen in groene woonwijken, op rustige plekken in Nederland. In plaats van de vaak kille sfeer van reguliere instellingen, met hoogdrempelige entrees en lange gangen, kenmerken Thomashuizen zich door een zeer huiselijke sfeer en inrichting. De zorgondernemers geven hier zelf vorm aan. De bewoners en hun verzorgers richten hun eigen kamer in en kunnen hun eigen bezoek ontvangen.

Vertrouwde gezichten

Elk Thomashuis wordt geleid door twee gedreven zorgondernemers. Zij wonen zelf, eventueel met hun kinderen, ook in het Thomashuis en vormen daardoor een constante factor voor de bewoners en hun ouders/verzorgers. Dit wordt als zeer waardevol ervaren. Ouders stappen gemakkelijk even binnen voor een praatje en bewoners komen beter tot hun recht.

Minimaal één van beide zorgondernemers heeft ruime ervaring met zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze worden zorgvuldig door formuleontwikkelaar De Drie Notenboomen geselecteerd, opgeleid en voorbereid op het ondernemerschap. Ook na het openen van hun Thomashuis blijven ze begeleiding van hen ontvangen. Bij het runnen van hun Thomashuis worden ze ondersteund door een paar vaste medewerkers, die ze zelf selecteren. Verder zijn er mensen in de omgeving van het Thomashuis, die op vrijwillige basis een bijdrage leveren. Zij gaan bijvoorbeeld met bewoners wandelen of een uitstapje maken, of helpen hen met hobby’s etc.

Thomashuis Assendelft

In het derde kwartaal opent in Assendelft weer een nieuw Thomashuis. Hiervoor is De Drie Notenboomen nog op zoek naar geschikte zorgondernemers. Kijk voor meer informatie op de website (http://bit.ly/THOMASHUISDHN2).

De Drie Notenboomen omvat de formules Thomashuizen en Herbergier
Kattensingel 2, 2801 CA Gouda
Telefoon 0182 – 55 04 33
Websites: http://www.thomashuis.nl/, http://herbergier.nl

_______________________________________________________________

7) NutriTorial 4 ‘Zo eet een baby’ nu online beschikbaar!

Emeritus hoogleraar en kinderarts dr. Hugo Heymans: “Bij de geboorte ben je nog niet helemaal ‘af’”

Hoe leert een baby eten? Dat is het onderwerp van alweer de vierde NutriTorial. Emeritus hoogleraar en kinderarts dr. Heymans, belicht op enthousiaste wijze het bijzondere proces van borstvoeding naar vast voedsel.

Een preview van de NutriTorial ‘Zo eet een baby’ bekijk je via: http://bit.ly/DHNNutritorial4. Inloggen is  niet nodig.

Een baby maakt in het eerste jaar een intensieve ontwikkeling door. Spijsvertering, motoriek, tanden en spieren ontwikkelen zich in een razendsnel tempo. Daarnaast optimaliseert de barrièrefunctie van de darm, waardoor de baby beschermd wordt tegen ziekteverwekkers en allergenen. Dit is allemaal nodig om uiteindelijk vast voedsel te kunnen eten. De eiwitten, koolhydraten en vetten uit de borstvoeding zijn essentieel voor deze groei en ontwikkeling. “Er is geen betere hoge rendementsketel in de handel dan de mens zelf”, aldus dr. Heymans. “90% van het vet dat een pasgeborene binnenkrijgt wordt opgenomen in het lichaam”. Aan het einde van het eerste levensjaar is het lichaamsgewicht verdrievoudigd en is het spijsverteringsstelsel klaar om  vast voedsel te verteren. Na een aantal maanden kan worden gestart met bijvoeding. Hierdoor kan het kind op een geleidelijke en leuke manier wennen aan verschillende smaken en consistenties van voedsel en vanaf ongeveer een jaar volwaardig mee-eten met de dagelijkse maaltijd.

Bekijk dus vooral de preview van de NutriTorial ‘Zo eet een baby’ op: http://bit.ly/DHNNutritorial4.

__________________________________________________________

Dutch Health Network Services kan desgewenst als mediapartner optreden voor evenementen en vacatures op het gebied van de Zorg en Welzijn in Nederland en België. Randvoorwaarde is dat de doelstelling van een vacature, evenement, opleiding, boek of product/dienst promotie gericht moet zijn op de zorg en/of welzijnsketen. Neem voor de voorwaarden tijdig via e-mail contact op met het management van Dutch Health Network Services – partners@dutchhealthnetwork.nl

NB: Volg Dutch Health Network natuurlijk  ook actief op LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, YouTube en Slideshare. Zie onderstaande links. Velen zijn je al voorgegaan.

linkedin  Facebook icon  Twitter icon  Google icon  Pinterest icon  YouTube  Slideshare icon

3 reacties op Promoties

 1. Pingback: Nu ook actueel aanbod van vacatures, evenementen en boeken van DHN Services | Dutch Health Network Services

 2. Graag zou ik iets vertellen/laten zien van mijn site http://www.beweging.tv. Een site met meer dan 500 (gefilmde) oefeningen voor beweging, ontspanning, met informatie en oefenprogramma’s voor meer vitaliteit. Gratis of goedkoop. Andere hulpverleners kunnen de site ook gebruiken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s